Blog

Wat gebeurt er zoal de laatste tijd? Hier verschijnen updates 🤗

Maandag 20 mei 2024
Co-creatie dagje bij Yogastudio Ohm in Groningen met Karin, Janine en Esther met Jeroen als gast. Geven en ontvangen, delen en uitwisselen in alle rust en verbinding met gelijkgestemde zielen. Zo fijn. Hatha yoga, meditatie, Do-In (tapping), Om cirkel en mantra’s zingen. Dank lieve mensen.


Donderdag 9 mei 2024
Een kirtan voor een paard. Als het meditatieve zingen op de klanken van het Indiaas harmonium rustgevend en aardend is voor mensen, zou dat dan ook zo kunnen zijn voor paarden? Die vraag kwam naar boven toen ik in gesprek kwam met de eigenaren van een paard dat de laatste tijd nogal druk was in z’n hoofd, snel overprikkeld en daardoor moeite had met focussen en verbinden met de eigenaar. Ze vroegen me of ik er voor open stond voor het paard te komen zingen om te kijken of het zou helpen. Uiteindelijk twee sessies gedaan. De eerste voornamelijk om te wennen aan elkaar, de tweede om hopelijk te komen tot meer diepgang. Het effect was super mooi. Er kwam inderdaad rust en ontspanning en de verbinding met de eigenaar kreeg een hele mooie verdieping. Voor mij een heel bijzondere ervaring en opnieuw een bevestiging van dat ik het juiste pad bewandel op het moment. Dankbaar 🙏❤️


Zaterdag 13 april 2024
M’n eerste Kirtan in de buitenlucht. Tussen de koude en regenachtige dagen door was daar opeens dat weekend met fantastisch mooi weer en dat gaf mij de gelegenheid om te spelen voor een aantal hele fijne mensen op een heerlijke buitenplek in Drouwenerveen. Super dankbaar daarvoor 🙏❤️


Zondag, 31 maart 2024
Sita Ram, wellicht een fijne om mee te beginnen komende dinsdag bij de Woonkamer Kirtan. Deze rustige en zachte versie viert de liefde tussen Sita en Ram en staat dus symbool voor de liefde. Liefde voor een ander, maar bovenal liefde voor jezelf. Vanuit liefde voor je Zelf ben je in staat om ten volle van een ander en van het leven te houden. 

Verbind je met je Zelf tijdens het zingen, al dan niet via je liefde voor een ander 💞


Dinsdag 12 maart 2024
Komende zondag Lente Kirtan in Zeegse. Inmiddels langzaamaan met een playlist bezig en deze kwam onder andere even voorbij, Om Arunachala.

Het was afgelopen vrijdag namelijk Maha Shivaratri, een belangrijk Hindoe festival, waarin Shiva geëerd wordt. Shiva de vernietiger, het symbool van transformatie van donkerte en onbewustheid in het leven en de wereld, naar het Licht en Bewustzijn.

Om Arunachala is zo’n typische devotionele mantra, waarbij met name het Shiva deel voluit gezongen kan worden. Ga ervoor, hoe harder en lelijker hoe beter, niks mooi of zuiver, maar pure extase en expressie om de transformatie in jezelf te ervaren.


Donderdag, 7 maart 2024
Wat een fijne groep mensen gister bij de Kirtan in Edanz. Voor mij is het geven van een Kirtan nog best nieuw en spannend en ik voel me dus echt enorm gesteund door jullie deelname. Super dankbaar daarvoor. Zo fijn om dat gevoel van zowel verbinding met elkaar als ook de verdieping in bewustzijn die de mantra’s brengen te kunnen delen. Die twee versterken elkaar en die synergie is nou precies wat een Kirtan kan brengen. Mooi dat dit zo voelbaar was.


Woensdag 28 februari 2024
Hele fijne mensen gister bij Karin van Yogastudio Ohm in Groningen


Woensdag 28 februari (vooruitblik)
Komende woensdag Kirtan bij Yogastudio Ohm in Groningen (zie agenda). Ik speel hier onder andere de mantra Purnam: We zijn allemaal één en helemaal goed zoals we diep van binnen echt Zijn.

Om Purnamada Purnamidam
Purnat Purnamodachyate
Purnasya Purnamadaya
Purnam Evavashishyate

This is Fullness, That is Fullness
From the Fullness springs the Fullness
Take the Fulness from the Fullness
And only Fullness remains

The meaning of this ancient Vedic mantra is that the whole creation constitutes one whole unit. Each and every particle, non-living or living, represents the same whole unit. There is no place where this whole is not present. This whole reproduces itself in its own image. Removing every entity from this unit has no effect on it because that which remains represents the same whole.


Donderdag 22 februari 2024
Intieme Kirtan bij Edanz met m’n harmonium, shruti box, drum en natuurlijk Ganesha.
Dankbaar 🙏❤️


Vrijdag 16 februari 2024
Oefensessie met Maaike waar we voor het eerst samen Baba Hanuman proberen te spelen, zodat we deze komende donderdag bij de Kirtan bij Edanz ten gehore kunnen brengen.
De foto van Hanuman heb ik gemaakt in de Anand Prakash Yoga Ashram in Rishikesh.


Zondag 11 februari 2024
Winter-Kirtan in Zeegse


Donderdag 8 februari 2024
Aankondiging voor de Kirtan bij Yogastudio Ohm van Karin


Donderdag 25 januari 2024
Zaal voorbereiden bij Edanz voor een Kirtan met Maaike