Kirtan

Uit je hoofd, in je hart. Dat is het effect van mantra’s.

Hoe verloopt een Kirtan?
Bij een Kirtan komen we een uur tot anderhalf uur samen om mantra’s te zingen en te verbinden.

Je hoeft de mantra’s niet te kennen, er zijn songsheets aanwezig met de teksten. Mantra’s zijn meestal kort en simpel, geen uitgebreide teksten of ingewikkelde melodiën dus.

Ik speel en zing de mantra’s één keertje voor, zodat je de melodie en woorden duidelijk zijn, en als je wilt kun je daarna meezingen.
Na elke mantra is er een korte stilte, zodat deze nog even kan na-vibreren in je systeem om zo goed mogelijk tot z’n recht te komen.

Ik begeleid de mantra’s met het Indiaas harmonium, de Shruti box of de drum. Enkele voorbeelden kun je vinden op de media-pagina.

Mijn mantra’s komen veelal uit India, maar ik speel ook Native American, Afrikaanse, Hawaïaanse en Engelstalige mantra’s.

Een Kirtan met mij is voornamelijk een meditatieve ervaring. De klanken zijn rustig en repetitief voor een optimale focus. Op elk mantra geef ik een toelichting, zodat je je zo goed mogelijk kunt verbinden met de diepere betekenis van de teksten. Elk mantra heeft z’n eigen kwaliteit, maar veelal is de grote gemene deler dat ze gaan over bewustwording en verbinding.

Kom vooral langs (check de agenda) om je onder te dompelen in de wereld van het mantra zingen.
Het is een heerlijke, rustgevende ervaring.